Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η μεθόδευση κλεισίματος της ΕΡΤ μας αφορά όλους

ΠΑΣΚ-ΔΜ ΤΕΕ/ΤΚΜ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΤΚΜ της 30/05/2013, επισημάναμε ότι οι υπέρογκες και παράλογες αυξήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ, η περικοπή των πόρων του ΤΕΕ και η εκκρεμότητα στην έγκριση του προϋπολογισμού του, εντάσσονται σε μια συνολική επίθεση της Κυβέρνησης στον ορθολογικό, επιστημονικό λόγο και την οργανωμένη έκφραση του.
Το πρωτοφανές κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί συνέχεια αυτής της επίθεσης.

Η ανεργία έχει απορυθμίσει την κοινωνία, οι θεσμοί που στηρίζουν τη λειτουργία της καταρρέουν, τα δημόσια αγαθά συρρικνώνονται έως την εξαφάνιση τους.

Τα δικαιώματα στο νερό, στην ενημέρωση, στον πολιτισμό, στην κοινωνική ασφάλιση, στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία, προβλέπονται από τη Χάρτα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ και από τον Χάρτη  Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε.. Δεν αποτελούν «κεκτημένα» κανενός καταναλωτικού και «κακομαθημένου»  τμήματος της ελληνικής κοινωνίας.

Δεχθήκαμε να συμμετέχουμε σε θυσίες για να ορθοποδήσει η χώρα μας. Συμμετείχαμε στη συνδιαμόρφωση προτάσεων που θα μπορούσαν να εξορθολογίσουν τα κακώς κείμενα στους τομείς ενασχόλησης μας και επιπλέον προτάσεων που έδιναν μια μακρόπνοη και σταθερή προοπτική σε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο.
Οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης δεν περιέλαβαν καμιά τεκμηριωμένη πρόταση μας στις κυβερνητικές επιλογές και τις νομοθετικές ρυθμίσεις.

Σήμερα, μετά και την απίστευτη, αντιδημοκρατική μεθόδευση του κλεισίματος της ΕΡΤ,  μας έφεραν, από την προσπάθεια υπεράσπισης των προαναφερόμενων δικαιωμάτων, μπροστά στην πρωταρχική μας ευθύνη ως πολίτες. να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μηχανικούς, μαζί με τον αγώνα μας για τα άμεσα, επείγοντα προβλήματα που αφορούν την επιβίωση μας, Κοινωνική Ασφάλιση -  Ιατροφαρμακευτική  Περίθαλψη – Εργασία, 

  1. να ενώσουμε τη φωνή μας για να αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα και να παραιτηθούν οι υπαίτιοι της εκτροπής
  2. να απαιτήσουμε την άμεση  επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
  3. να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους  - απολυμένους της ΕΡΤ



Από τη Γραμματεία της ΠΑΣΚ – ΔΜ ΤΕΕ/ΤΚΜ
12 Ιουνίου 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια υπόκεινται στην έγκριση του διαχειριστή. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο δεν θα γίνονται αποδεκτά. Ευχαριστιύμε